Een zieke medewerker - wat nu?

Een zieke medewerker - wat nu?


Korte samenvatting: Laat de Maqqer zichzelf ziekmelden in de app. Geen ziekmelding betekent geen geld voor de werknemer.

Heeft een van jouw medewerkers zich bij je ziekgemeld? Vervelend! Dit is wat je als werkgever moet weten over het verzuimproces bij Maqqie:

 1. Verwijs de medewerker meteen door naar de Maqqie-app. Onder 'beschikbaarheid' en het tabje 'verzuim' kunnen zij zich ziekmelden. Hier stellen wij een paar korte vragen, zodat we de ziekmelding goed kunnen verwerken en begeleiden. 
 2. De medewerker ontvangt een bericht met informatie over de regeling voor doorbetaling. Een van onze casemanagers neemt binnen 48 uur contact op met de Maqqer. 
 3. Tijdens de periode van ziekte is het verstandig als je regelmatig contact opneemt met de medewerker. De Maqqer voelt daarmee betrokkenheid, en de kans is groter dat hij of zij snel weer aan het werk is.
 4. Als de medewerker weer kan terugkeren op de werkplek, dan zal er een accountmanager contact met jou opnemen om de terugkeer te bespreken.
  Als de medewerker voor langere periode ziek is geweest, dan zou het kunnen dat hij of zij eerst gaat re-integreren. De medewerker zal dan steeds meer uren bij jou komen werken. Dit gaat altijd in overleg met de accountmanager, bedrijfsarts en de casemanagers. 

Meldt een medewerker zich beter? 

Verwijs de medewerker weer naar de Maqqie-app - hier kan onder hetzelfde tabje 'verzuim' worden aangegeven dat hij/zij weer beter is.
Let op: pas vanaf dan is de medewerker officieel beter en kan er weer lekker gewerkt worden!

Als je vragen hebt over het ziekte- of re-integratieproces kun je contact opnemen met je accountmanager, of bellen naar 088 010 7500. 
Als de ziekmelding niet in de Maqqie-app geregistreerd staat heeft dat gevolgen voor de loondoorbetaling.


  • Related Articles

  • Wat is een G-rekening?

   Een G-rekening staat voor geblokkeerde rekening. Het geld wat op deze bankrekening staat kan alleen worden gebruikt om btw en/of loonheffingen aan de belastingdienst te betalen. Maqqie heeft ook een G-rekening, deze kun je vinden onderaan onze ...
  • Wat is het verschil tussen Maqqie en een uitzendbureau?

   Bij Maqqie hebben we de functies van een uitzendbureau volledig geautomatiseerd en in één handige app gestopt. Dat maakt dat jij met jouw bedrijf 24/7 binnen enkele minuten een samenwerking kunt aangaan met wie dan ook. En dat ook nog eens conform ...
  • Wat kost het plaatsen van een job of vacature?

   Het inschrijven en plaatsen van vacatures is geheel kosteloos. Pas als je een contract afsluit en een opdrachtnemer voor je gaat werken, dien je te betalen voor de gewerkte uren. In het met de opdrachtnemer overeengekomen uurtarief is 7% fee voor ...
  • Hebben jullie ook een G-rekening?

   Ja, om voor jouw bedrijf het risico van aansprakelijkheid te beperken bieden wij de mogelijkheid om 25% van het factuurbedrag op de G-rekening te storten. Dit bedrag dient voor de vervaldatum van de factuur binnen te zijn. Op de vervaldatum (10 dagen ...
  • Mijn kandidaat heeft nog geen account, wat moet ik doen?

   Heb je zelf al een Maqqie account? Nodig de kandidaat uit via SMS via het plusje rechtsonder op het dashboard te klikken. De kandidaat kan nu zijn account aanmaken.  Zoek hem op bij de kandidaten en nodig hem uit. Heb je zelf nog geen Maqqie account? ...